Infolinka

+420 777 727 328

Jak na plastové shrnovací dveře

Viktor Karásek
Viktor Karásek
03.02.2014

Výhody shrnovacích dveří

Výhody plastových dveří vidím a prezentuji v tom, že mohou splývat s potřebným designem ke sladění k vašemu interieru, protože shrnovací dveře nabízíme i v provedení s imitací dřeva. Důvodem instalace do dveřního nebo stavebního otvoru je často právě to, že tyto „shrnovačky” nezabírají místo při otevírání na žádnou stranu otvoru jako klasické křídlové dveře. Právě uváděné provedení shrnovacích dveří, kdy jsou lamely z plastu nabízíme je pro Váš otvor tak, že přizpůsobíme výrobek výšce otvoru a to s přesností dle provedeného zaměření instalačního otvoru, kdy běžně odečteme (vy odečtete) například 5 mm z menší zaměřené výšky vpravo či vlevo nebo eventuálně uprostřed, jde li o otvor širší než 1 m.

Dveře na míru

Se šířkou shrnovacích dveří je pojem „na míru” spíše o tom, že uvedená šířka se rovná délce horní kolejnice, kterou zaměřujte právě v místě budoucí pozice kolejnice. Oceníte pak, že kolejničku nebudete rozměrově upravovat. K tomuto rozměru šířky pak dveře budou složeny z potřebného počtu lamel, které mají danou šířku a při roztažení pak mohou plastové shrnovací dveře více či méně narovnané. A to z vlastní praxe uvádím takto podrobně, abyste si toto uvědomili a tento stav vás nepřekvapil. 

Příklad sestavy shrnovacích dveří

Uvedu příklad, kdy dveře jsou sestaveny ze šesti celých plnohodnotných lamel a zakončeny jsou na obou stranách polovičními lamelami. Každé dveře pak mají volitelně úchyty, kliky nebo magnetky – díl za který dveře obsluhujete. V této kompozici budou shrnovací dveře vhodné pro otvor široký od 810 – 910 mm  a v otvoru budou plnit svoji roli správně. 

Protože se zabýváme pomáháním vám všem, nabízím zde službu navíc a to je využít shrnovací dveře v dané sestavě pro co nejširší otvor z důvodu, jak jsem uváděl výše – v uzavřeném stavu budou pěkně natažené, tak jak spojovací klouby lamel dovolí. Zdůrazňuji, nejedná se však nikdy o přímku. Budete li otvor a jeho velikost před otevíráním dveří moci ovlivnit, tak se výše uvedená přidaná hodnota projeví v eleganci a celkovém dojmu při uzavřeném otvoru tímto spolehlivým výrobkem. 

Jak na prosklení dveří?

Tolik snad k těm nejdůležitějším technickým parametrům a je li tento výrobek pro vás stále přitažlivý, uvedu pár vět k designové stránce, která spočívá ve výběru barvy (dekoru) těchto dveří, počtu a typu možných okýnek, které dveře mohou elegantně prosvětlit, ale zde nejsem zastáncem počet okýnek přehánět a instalovat jich tolik, co se do nich vejde. 

Často u nás klienti oceňují individuální kompozici, sestavu okýnek pro splnění účelu a ještě to zajímavě vypadá. A jedno krásné na závěr, kdo má doma kočičku nebo pejska? Když tyto dveře vybavíte u nás hliníkovou klikou s klíčkem, můžete se spolehnout, že takové dveře domácí mazlíček neotevře a budou také doplňkem vaší domácnosti. 

Vycházím z letité praxe a toto jsem několikrát řešil s klienty, kteří si později domácího mazlíčka dopřáli a pak levnější magnetické madlo dokáže i chytrá kočka nebo pes lehce odpojit a do uzavřeného prostoru proniknout.

 

Tak uvažte, co je vaším záměrem a společně zvolíme vhodnou verzi shrnovacích dveří.

Váš Rosťa Karásek, 3.2.2014

Podobné články

005041

Na co si dát pozor při nákupu markýzy?

Jak se horizontální markýza vybírá a podle jakých parametrů si ji vybrat jako vhodnou alternativu právě pro vaší terasu, balkon? Na úvod ještě upřesním pojem horizontální markýza, jedná se o jednu z mnoha typů markýz jako stínícího výrobku. Horizontální markýza přesněji řečeno je markýza s horizontálními (vodorovnými) skládacími rameny upevněnými buď na nosném profilu v…

005049

Hliníková nebo dřevěná pergola?

Je-li pro Vás uvedený titulek zajímavý, zřejmě uvažujete o výstavbě nějaké konstrukce se střešní krytinou a právě hledáte informace, které vám pomohou ke správné volbě. Uvažte, že při výběru jakéhokoliv typu konstrukce pergoly se bude tedy jednat o různou cenovou hladinu vycházející z životnosti nebo elegance.

Zimní zahrada

4 důvody, proč si pořídit zimní zahradu

Máte za domem zahradu a rádi se kocháte pohledem na to, co vám tam roste? Představte si, že byste si mohli užívat pohled do zeleně bez ohledu na počasí.   Mít místo, které má všechny výhody verandy, ale zároveň tam neprší a nefouká, to je jeden z důvodů, proč k nám zákazníci přichází. Je toho ale mnohem…

Nezávazná poptávka

Prosíme přiložte fotografie k poptávce, jsou důležité pro správně řešení.

Nahrát soubory

Tato pole jsou povinná.

Společnost Karásek s.r.o., IČ 251 64 589, se sídlem České Budějovice, Nemanická 437/5, PSČ 370 10, jako správce zpracovává osobní údaje. Společnost zpracovává osobní údaje v souladu s právními předpisy, především v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES. Společnost informuje, že každá fyzická osoba má právo na přístup k osobním údajům, právo na změnu údajů a právo na výmaz údajů, případně právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů. Společnost nepředává osobní údaje dál pro marketingové nebo jiné obchodní aktivity. Právo odvolat souhlas i dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů je možno využít v sídle společnosti nebo prostřednictvím emailu sekretarka@karasek.cz . V souvislosti se zpracováním osobních údajů má osoba právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.