Infolinka

+420 777 727 328

Střecha vaší pergoly

Viktor Karásek
Viktor Karásek
27.09.2018

Jak Vám mohu pomoci s volbou střešní krytiny? Když jste aktuálně zřejmě v procesu rozhodování, jakou pergolu zvolit, ať už dřevěnou, hliníkovou, kovovou či jinou tak k tomu je potřeba již vědět jakou použijete střešní krytinu. Na střechu pergol je dnes možné použít mnoho druhů materiálu. A to se Vám bude líbit.

Nabídka je veliká a proto by jste měli vědět něco o výhodách, nevýhodách dílčích voleb. My, jako firma Karásek s.r.o. jsme doporučovatelé skutečného bezpečnostního vrstveného skla. Vážit každé slovo z výše uvedené volby je důležité. Další možností jsou materiály z umělých hmot, každý se svými upřednostňovanými přednostmi dle každého výrobce či dodavatele. Za nás informace – SKLO JE SKLO. Samozřejmě je vše se sklem složité, pracné. Až již přesné rozhodnutí jaký rozměr bude sklo mít tak k tomu je na místě maximální opatrnost při manipulaci a to již od doby kdy sklenářská firma přiveze sklo k nám na sklad. Opakovaná manipulace se skleněnými tabulemi při skládání, při dodávce, další před nakládku při výjezdu na montáž tak i poslední a nejtěžší manipulace se sklem na zakázce a samotná pokládka na střechu.

Tolik jen k Vaší představě jaký rozdíl to je při porovnání s lehkými umělými deskami, které se samozřejmě dají pak i rozměrově upravovat na místě montáže. A to je ten hlavní důvod, proč se setkáte s mnoha dodavateli, kteří Vám tyto materiály doporučí a k tomu pak výhoda, častá výhoda, omlouvám se, může být nižší, nízká cena. Věřte prosím, že Vás zde v tomto článku chci objektivně seznámit se situací na dnešním trhu. Často se setkáváme s poptávkou zasklení pergol, které již nějaký čas zákazníci provozovali jako zastřešenou, otevřenou pergolu právě s výše zmíněnými umělými krytinami. V tu dobu, kdy zákazník chce své posezení pod zastřešenou pergolou vylepšit bočním zasklením jsou nám často sdělovány zkušenosti, které jsou dost zajímavé. V mnoha případech, kdy stojíme před úkolem zasklít posuvnými systémy boční stěny pergol a zákazník by rád změnil/vyměnil střešní krytinu za skleněnou a to není možné. A to z několika opakujících se důvodů. Konstrukce střechy není připravena pro těžší sklo o síle 6÷8 mm a k tomu ještě připočítejte případnou větší sněhovou nadílku.

Další překážkou je použitý dřevěný hranol, který je puklý, s prasklinami, nebo „stočený do vrtule“. Což plastovým materiálům nevadí a k destrukci nedojde oproti případně použitému sklu. Množství a mezery mezi krokvemi je také důležité. Takže pak neodpovídají požadavkům pro použití skleněných tabulí. A nejvíce je pak nežádoucí, když je pro dnes populární trapézové krytiny nutno použít příčné laťování, které si myslím ke sklu nepatří a nebo by se sklo jen těžko udržovalo čisté. Představte si leštit a mýt každé políčko samostatně. Čisté sklo nad hlavou je pak nejvíce kouzelné tím, že máte možnost sledovat oblohu tak jako by jste byly na relaxaci prostě „venku“.  Celoročně je více dnů kdy není potřeba skleněnou střechu stínit a tak si budete moci užít toho komfortu pobytu pod střechou jako „venku“. Samozřejmě je ke skleněné střeše vhodné použít stínící markýzy a to buď nad střechu i pod střechu. S tím Vám také vhodně poradíme a zvolenou verzi dodáme. Umíme zasklívat i stínit Vaše odpočinkové prostory. K poptávce zašlete fotky a rozměry +/- pár cm a společně projdeme možnosti. Za tým Karásek s.r.o. RK.

 

Podobné články

Hliníková pergola v šedém provedení

Bezúdržbová hliníková konstrukce pro vaši zahradu

Hliníkové konstrukce pro pergoly, zasklení lodžií, terasy, altány a zimní zahrady nahradí plnohodnotně tradiční konstrukce z masivního dřeva. Cena hliníkové konstrukce je stejná jako konstrukce z KVH dřevěných hranolů, povrch hliníku však nemusíme udržovat a ušetříme tak na nátěrových hmotách. Pro větší stabilitu je třeba hliníkovou konstrukci kotvit alespoň s jednou zděnou stěnou. Jaké nabízejí…

005058

Elektrickou markýzu? ANO! S motorem od Somfy

Rád bych se s Vámi podělil o informace, které mohou pomoci Vám, každému kdo uvažuje o pořízení nové markýzy nebo stínícího prvku k vašemu domu nebo provozovně. Samozřejmě je mnoho možností, jak zastínit uvažovaný prostor k práci nebo odpočinku.

005041

Na co si dát pozor při nákupu markýzy?

Jak se horizontální markýza vybírá a podle jakých parametrů si ji vybrat jako vhodnou alternativu právě pro vaší terasu, balkon? Na úvod ještě upřesním pojem horizontální markýza, jedná se o jednu z mnoha typů markýz jako stínícího výrobku. Horizontální markýza přesněji řečeno je markýza s horizontálními (vodorovnými) skládacími rameny upevněnými buď na nosném profilu v…

Nezávazná poptávka

Prosíme přiložte fotografie k poptávce, jsou důležité pro správně řešení.

Nahrát soubory

Tato pole jsou povinná.

Společnost Karásek s.r.o., IČ 251 64 589, se sídlem České Budějovice, Nemanická 437/5, PSČ 370 10, jako správce zpracovává osobní údaje. Společnost zpracovává osobní údaje v souladu s právními předpisy, především v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES. Společnost informuje, že každá fyzická osoba má právo na přístup k osobním údajům, právo na změnu údajů a právo na výmaz údajů, případně právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů. Společnost nepředává osobní údaje dál pro marketingové nebo jiné obchodní aktivity. Právo odvolat souhlas i dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů je možno využít v sídle společnosti nebo prostřednictvím emailu sekretarka@karasek.cz . V souvislosti se zpracováním osobních údajů má osoba právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.