Infolinka

+420 777 727 328

Potěšení z přesné práce

Viktor Karásek
Viktor Karásek
27.09.2014

Takže se nejedná o dodatečně vystavěnou pergolu napojenou na dům. Už tento výchozí stav mne zaujal a panu Petrovi jsem odpověděl, že bych se zadaného úkolu – otevřenou část zápraží zasklít – ujal.

Samozřejmě jak si každý z Vás umí představit roubenou stavbu – srubový dům, prohlédl jsem si se zájmem zaslané fotky a již jsem si dokázal představit výsledek po zasklení. Shledal jsem však některé detaily pro instalaci jako nevhodné a toto jsem je s panem Petrem projednal a upřesnil.

V této fázi vývoje zakázky jsme překonali prvotní překážky tím, že si pan Petr pozval kamaráda /firmu/, která se na stavbě podílela a podpěrné sloupy vaznice, které byly stylově také z kulatiny, zkusil zhoblovat a připravit odpovídající svislou rovnou plochu pro zasklívací systémy. A protože je příroda všemocná a tyto kulatiny se po zhoblování Petrovi již příliš nezamlouvali, tak provedl výměnu všech čtyř podpěrných trámů na hoblované hranaté. Tímto přizpůsobil stavební dispozici k ideálnímu natolik, že jsme se domluvený den po potvrzení objednávky s plánovaným rozpočtem objevili na místě samém k přesnému zaměření pro výrobu zasklených ploch. A již se blížíme k podstatné pointě, proč jsem se rozhodl napsat tento článek.

Přesnost nade vše

Víte, že každé naše zaměřování provádíme s maximální pečlivostí? Možná to je ten důvod, proč Vás naše reference tolik ovlivňují a líbí se Vám? Tak pro představu jeden stavební otvor cca 3m na šířku a 2m vysoký je potřeba zanalyzovat a „naskenovat“ tak, abychom pak ze zaměřených údajů dokázali Váš stavební otvor přečíst. Provedeme proto tolik zaměření důležitých detailů, že může vzniknout až 30 zaměření, tedy čísel ke zpracování. A v tomto případě zakázky p. Petra 4×30 čísel, což je celkem 120. Plus údaje pro instalaci parapetních plechů, které také promyšleně hodláme instalovat se zasklívacími systémy obvodových stěn. Tak např. úhlové napojení parapetů přes vnější roh podesty, a protože je podesta 9,485m široká, provedeme napojení dílčích dílů /3ks/ parapetů přesně na středu 2ks stojen.

A ten důvod, proč s radostí píši tolik informací, které budou přínosem spíš jen zájemcům o naše služby a zboží. Při měření jsme byly výrazně ovlivněni přesnou prací řemeslníků, kteří p. Petrovi vytvořili výchozí stav pro naše navazující činnosti. Tak například: podesta je i v tomto případě vyspádována tak, jak je to obvyklé, když se zasklení prostoru ještě neplánuje.

Tuto nakloněnou rovinu zaměřujeme proto, abychom mohli osadit spodní kolejnici vodorovně na přesný hliníkový klín, který umíme také dodat jako součást zakázky. Dvě stěny tedy budou na klínech a jsou od sebe vzdáleny cca 6m a rozdíl v zaměřených hodnotách ve stejných místech je v rozpětí 0-3mm. Totéž v předních dílech mezi stojnami , tedy dva otvory přední stěny.

V jednom jsme zaměřili hodnoty tak shodné /světlá šířka, světlá výška/, že jsme měření provedli pro kontrolu ještě jednou. Takto přesná práce předchůdců řemeslníků mne fakt opravdu mile potěšila a tímto bych jim rád složil poklonu. To je pak radost navázat a tak, jak je nám vlastní se zájmem vytvořit elegantní, estetické a funkční zasklení s maximální přesností bez zbytečných vůlí. Víte, změřit zasklení „o 10cm“ menší na každé straně umí každý. Ale přivézt na místo montáže sestavu dílů s odečtem např. 2mm v nejužším a nejnižším místě při zohlednění nepravoúhlého tvaru otvoru je nejen odvážné, ale i zodpovědné. Avšak prospívající Vašemu výslednému dílu od firmy Karásek s.r.o.

Když dva dělají totéž, není to být totéž – znáte to, že?

Výše uvedené informace uvádím ne proto, abychom se chválili, ale více proto, abyste věděli, že i na první pohled jednoduché řešení  – zasklení stavebního otvoru je náročná práce vyžadující maximální pozornost, předvídavost, letité zkušenosti, informace a nasazení pro zjištění skutečného stavu. A to nás baví, když jste připraveni tuto službu uhradit.

V takovém případě pak rádi přijedeme ke každému z Vás se zajímavým projektem například i 200 km od Českých Budějovic a pomůžeme Vám vytvořit Váš osobní odpočinkový chráněný prostor dle Vašich představ.

Tento článek zřejmě doplním pokračováním po dokončení zakázky. Vím totiž, že výsledek bude velice zajímavý a zákazník pan Petr s rodinou budou tento prostor více využívat i ve dnech s horším počasím. Potom, jak sami uvidíte, subtilnost funkčního mobilního zasklení bude nenápadným, elegantním doplňkem dřevěné stavby – dřevostavby.

Rosťa Karásek, Karásek s.r.o.

Podobné články

Hliníková zimní zahrada

Stavba zimních zahrad: jak vybrat správný materiál pro konstrukci

Stavba zimní zahrady je poměrně velká investice a měli byste si ji dobře promyslet. Nejde jen o rozměry a vybavení, ale hlavně o materiál, ze kterého si ji necháte postavit. V současné době se na trhu můžete potkat s nabídkou zimních zahrad z hliníku, plastu nebo dřeva a každý materiál má své. Pojďme se na…

004902

Zima je krásná, ale jak se zahřát?

Zimní období, tedy doba od 22. prosince do 20. března je obdobím, které vnímáme každý jinak. Jednoduše bych řekl, že děti mají zimu rády protože jde o období, kdy dostávají dárky o Vánocích, těší se na zimní prázdniny a lyžování – prostě zimní sporty. Druhou skupinou jsou potom dospělí, kteří samozřejmě mohou vnímat výhody zimy…

zimní zahrada

Na východ, nebo na jih? Jaká je nejlepší orientace zimní zahrady? 

Máte před sebou projekt svého nového domu a plánujete, kam umístit zimní zahradu, aby z ní nebyl skleník, ale příjemné místo na odpočinek? Nebo už bydlíte, jen jste se rozhodli rozšířit bydlení o místnost, kde budete blíž k přírodě? Nezapomeňte vzít v úvahu orientaci zimní zahrady, která má vliv třeba na to, jak dlouho tam…

Nezávazná poptávka

Prosíme přiložte fotografie k poptávce, jsou důležité pro správně řešení.

Nahrát soubory

Tato pole jsou povinná.

Společnost Karásek s.r.o., IČ 251 64 589, se sídlem České Budějovice, Nemanická 437/5, PSČ 370 10, jako správce zpracovává osobní údaje. Společnost zpracovává osobní údaje v souladu s právními předpisy, především v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES. Společnost informuje, že každá fyzická osoba má právo na přístup k osobním údajům, právo na změnu údajů a právo na výmaz údajů, případně právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů. Společnost nepředává osobní údaje dál pro marketingové nebo jiné obchodní aktivity. Právo odvolat souhlas i dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů je možno využít v sídle společnosti nebo prostřednictvím emailu sekretarka@karasek.cz . V souvislosti se zpracováním osobních údajů má osoba právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.